FOR SANGGLADE PIGER 3.-5. KLASSE

Mariagerfjord Spirekor er en del af Mariagerfjord Korskole, som er den eneste rytmiske elitære korskole i Danmark.  Mariagerfjord Spirekor fungerer som aspirantkor til juniorkoret og pigekoret. Spirekoret optager piger fra hele Mariagerfjord kommune, som er i alderen 8-11 år (3.-5. kl.), og du behøver ikke at kunne læse noder eller have gået til kor før.  Du skal bare elske at synge.

Vi synger RYTMISK kormusik. Sange som du sikkert kender fra radioen. Vores kortimer er fyldt med sang, sjov og fælleskab, og vores motto er: "Det skal være fedt at være her!"
Vi øver hver tirsdag og holder ca. 8-10 koncerter om året. Vi tager også på en lille turné, hvor vi synger på forskellige skoler. Koret er et ambitiøst børnekor med mødepligt til den almindelige undervisning.

Nedenfor er den er lille hilsen fra Maj-Lis, hvor du kan høre mere om hvem Spirekoret er.

Underviser: Korleder Maj-Lis Hoffer Henriksen
Sted: Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 1, 9500 HobroKorøvedag: Tirsdag kl. 17.00-19.00
Teori/Hørelære: Tirsdag kl. 16.30-17.00

Se info om betaling på Mariagerfjord Kulturskoles hjemmeside

Indsend video ELLER tilmeld dig en prøve

Du skal have en god sangstemme og have lyst til at fordybe og dygtiggøre dig inden for rytmisk korsang, solosang, rytmetræning og teori. Du skal også have lyst til at synge med andre sangere fra hele Mariagerfjord Kommune. Du behøver ikke være en dygtig nodelæser for at søge ind; mange går rundt med et sangtalent, de slet ikke har opdaget, og derfor glæder vi os til at se netop dig til en prøve.

I år kan du vælge enten at indsende en video, eller at tilmelde dig en fysisk optagelsesprøve. Nedenfor kan du læse mere om optagelsesproceduren.

Vi skal have din video senest d. 26. august, og hvis du vil tilmelde dig til en fysisk optagelsesprøve, så skal vi have din tilmelding senest d. 24. august.  De fysiske optagelsesprøver foregår i Hobro i uge 35.

Fysisk optagelsesprøve

Hvis du har lyst til at deltage i en fysisk optagelsesprøve, så skal vi have din tilmelding senest d. 24. august.  De fysiske optagelsesprøver foregår i Hobro i uge 35. Til prøven  starter vi med en hyggelig snak om, hvorfor du gerne vil søge ind i koret, og derefter synger du én eller flere sange.

Du tilmelder dig ved at sende en mail til Korproducent Kathrine Søndergaard Pedersen kathp@mariagerfjord.dk senest d. 24. august. Tilmelding kan kun ske pr. mail

Nedenfor kan du læse mere om, hvad prøven indeholder, og hvad vi skal vide, når du tilmelder dig.

Hvordan tilmelder man sig en optagelsesprøve?

Step 1: Sådan tilmelder du dig den fysiske optagelsesprøve
For at tilmelde dig skal du sende en mail til kathp@mariagerfjord.dk hvor du skriver navn, alder, hvilken skole og klassetrin du går på samt hvilket kor du vil søge ind i. Herefter får du en mail med tid og sted for din optagelsesprøve.

Step 2: det skal du gøre til den fysiske optagelsesprøve
Til den fysiske optagelsesprøve starter vi med en hyggelig snak om hvorfor du gerne vil søge ind i koret.
Herefter skal du synge 2 forskellige sange. Den ene sang skal du selv vælge og du skal synge uden akkompagnement. Den anden sang skal du synge skal du vælge ”Under Stjernerne på Himlen” eller ”Love Someone” og du skal synge vers 1 og omkvæd. (Links til musikfilerne finder du under video-optagelsesprøver)

Hør Maj-Lis fortælle om Spirekoret

Video-optagelsesprøve

Som noget helt nyt holder Mariagerfjord Korskole i år open auditions til alle vores elitekor – det eneste du skal gøre er at indsende en video.

Vi glæder os til at høre fra dig:-)

Hvordan gør man?

• Du skal bruge et andet device (evt. iPad, telefon, PC)  til at afspille backtracket (lydfil). Vi skal kunne høre dig synge tydeligt i forgrunden og backtracket skal høres længere i bagrunden.
  • Når du skal synge din prøve skal du synge 2 forskellige sange. Den ene skal du selv vælge og du skal synge uden akkompagnement og backtrack (Udpluk af sangen må ikke vare mere end 1-2 min). Den anden sang du skal synge skal du vælge mellem ”Under Stjernerne på Himlen” og ”Love Someone”. Backtrack-musikken til sangene, som du kan synge med på finder du på linkene nedenfor. Du skal synge vers 1 og omkvæd.
  • Videoprøven skal være 1 lang film og må ikke klippes op – pyt med at der er pauser, når du skal starte musikken osv.
HENT LYDFIL 1: UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN HENT LYDFIL 2: LOVE SOMEONE
HENT SANGTEKST 1: UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN HENT SANGTEKST 2: LOVE SOMEONE

• Først starter du med at synge den selvvalgte sang uden backtracket og herefter synger du vers 1 og omkvæd af enten ”Under Stjernerne på Himlen” eller ”Love Someone”.

• Til sidst trykker du 'overfør'. For at kunne overføre skal du bekræfte din mailadresse. Når du har gjort dette, sendes videoen.
  • Du modtager snarest (op til 1 uge) herefter en mail fra Korskolen om, at vi har modtaget din videoprøve.