Skip to the content

MARIAGERFJORD JUNIORKOR


Mariagerfjord Juniorkor er en del af Mariagerfjord Korskole, som er den eneste rytmiske elitære korskole i Danmark. Juniorkoret fungerer som aspirantkor til Mariagerfjord Pigekor, og vi optager piger fra hele Mariagerfjord kommune, fra 6.-9. klasse. Koret har eksisteret i 6 år og siden korets start er det vokset i niveau såvel som i anerkendelse i nærmiljøet.

 • Underviser: Kunstnerisk leder Christian Ronsfeld
 • Sted: Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 1, 9500 Hobro
 • Optagelsesprøve: Finder sted én gang årligt i august måned.
 • Teori/Hørelære: 30 min. undervisning i grupper af 12 piger.

Aktiviteter udover korprøver: Koret har ca. 6-10 koncerter pr år. Korskolen afholder årligt 2 store koncerter (jul og sommer), hvor alle 3 elitekor optræder både sammen og hver for sig. Udover disse to koncerter har juniorkoret mindst et stort koncertarrangement mere pr sæson, så som korstævner eller en mindre turné.

Undervisningstider:
Korøvedag: Torsdag kl. 17.00-19.30
Teori/hørelære: Torsdag kl. 16.15-16.45 / 16.30-17.00 

Ved en koncert med Mariagerfjord Juniorkor vil du opleve:
Avancerede korarrangementer
Høj energiniveau og begejstring såvel som indlevelse hos sangerne
Gennemført og professionelt scenisk udtryk
Innovativ tilgang til tanken omkring pigekor

 

Indsend video ELLER tilmeld dig en prøve

OPTAGELSE I ELITEKOR

Hvert år søger korene i Mariagerfjord Korskole nye sangere, så hvis du kunne tænke dig at udfordre dig selv med at synge i et rytmisk elitekor, skulle du overveje at gå til optagelsesprøve i et af korene. Korene afholder mange årlige koncerter, og du skal derfor have lyst og tid til at rejse rundt og optræde. Det er dernæst vigtigt, at dine forældre/værger bakker dig op i din deltagelse i koret.

Du skal have en god sangstemme og have lyst til at fordybe og dygtiggøre dig inden for rytmisk korsang, solosang, rytmetræning og teori. Du skal også have lyst til at synge med andre sangere fra hele Mariagerfjord Kommune. Du behøver ikke være en dygtig nodelæser for at søge ind; mange går rundt med et sangtalent, de slet ikke har opdaget, og derfor glæder vi os til at se netop dig til en prøve.

I år kan du vælge enten at indsende en video, eller at tilmelde dig en fysisk optagelsesprøve. Nedenfor kan du læse mere om optagelsesproceduren.

Vi skal have din video senest d. 26. august, og hvis du vil tilmelde dig til en fysisk optagelsesprøve, så skal vi have din tilmelding senest d. 24. august.  De fysiske optagelsesprøver foregår i Hobro i uge 35.

 

Fysisk optagelsesprøve

I år kan du vælge enten at indsende en video, eller at tilmelde dig en fysisk optagelsesprøve.

Hvis du har lyst til at deltage i en fysisk optagelsesprøve, så skal vi have din tilmelding senest d. 24. august.  De fysiske optagelsesprøver foregår i Hobro i uge 35. Til prøven  starter vi med en hyggelig snak om, hvorfor du gerne vil søge ind i koret, og derefter synger du én eller flere sange.  

Du tilmelder dig ved at sende en mail til Korproducent Kathrine Søndergaard Pedersen kathp@mariagerfjord.dk senest d. 24. august. Tilmelding kan kun ske pr. mail

Nedenfor kan du læse mere om, hvad prøven indeholder, og hvad vi skal vide, når du tilmelder dig.  

 

 

Hvordan tilmelder man sig en optagelsesprøve?


Step 1: Sådan tilmelder du dig den fysiske optagelsesprøve
For at tilmelde dig optagelsesprøven skal du sende en mail til kathp@mariagerfjord.dk hvor du skriver navn, alder, hvilken skole og klassetrin du går på samt hvilket kor du vil søge ind i. Herefter får du en mail med tid og sted for din optagelsesprøve.


Step 2: det skal du gøre til den fysiske optagelsesprøve
Til den fysiske optagelsesprøve starter vi med en hyggelig snak om hvorfor du gerne vil søge ind i koret.
Herefter skal du synge 2 forskellige sange. Den ene skal du selv vælge og du skal synge uden akkompagnement. Den anden sang du skal synge skal du vælge mellem ”Broken Strings” og ”Børn af Natten”, og du skal synge vers 1 og omkvæd. (Links til musikfilerne finder du under video-optagelsesprøver)

 

Hør Christian fortælle om Juniorkoret
Hør Christian fortælle om Juniorkoret

Video-optagelsesprøve

Som noget helt nyt holder Mariagerfjord Korskole i år open auditions til alle vores elitekor – det eneste du skal gøre er at indsende en video.

Nedenfor kan du læse om optagelsesproceduren, og hvordan du indsender din video. 

Vi glæder os til at høre fra dig:-)

 

 

Hvordan indsender man en video?

Step 1: Sådan optager du din video

 • Videoprøven skal optages med en telefon/Ipad eller lignende.
 • Du skal få en til at optage dig, eller stille kameraet så det optager ca. 1 meter fra dit ansigt, så man kan se dig fra under brystet og hele hovedet.
 • Vær opmærksom på, at vi kan se dig og at der ikke er modlys. Husk at optage et sted, hvor lyden af din sang ikke forstyrres af baggrundslyde.
 • Du skal bruge et andet device (evt. iPad, telefon, PC)  til at afspille backtracket (lydfil). Vi skal kunne høre dig synge tydeligt i forgrunden og backtracket skal høres længere i bagrunden.
 • Når du skal synge din prøve skal du synge 2 forskellige sange. Den ene skal du selv vælge og du skal synge uden akkompagnement og backtrack (Udpluk af sangen må ikke vare mere end 1-2 min). Den anden sang du skal synge skal du vælge mellem ”Broken Strings” og ”Børn af Natten”. Backtrack-musikken til sangene, som du kan synge med på finder du på linkene nedenfor. Du skal synge vers 1 og omkvæd.
 • Videoprøven skal være 1 lang film og må ikke klippes op – pyt med at der er pauser, når du skal starte musikken osv. 

 

HENT LYDFIL 1: BROKEN STRINGS HENT LYDFIL 2 : BØRN AF NATTEN
HENT SANGTEKST 1 BROKEN STRINGS  HENT SANGTEKST 2: BØRN AF NATTEN

 

Step 2: Det skal du gøre i videoen

 • Du skal starte med at fortælle hvad du hedder og hvilket kor du søger ind i. Fortæl herefter kort om hvorfor du gerne vil synge i koret
 • Først starter du med at synge den selvvalgte sang uden backtracket og herefter synger du vers 1 og omkvæd af enten ”Broken Strings” eller ”Børn af Natten". 

 

Step 3: Sådan sender du din video

 • Når du har din videoprøve klar, klikker du ind på WeTransfer. Du klikker på ”tilføj dine filer” og uploader din video.
 • Du sender den til kathp@mariagerfjord.dk og så du taster din egen e-mail ind i feltet nedenunder.
 • I beskedfeltet skal du skrive mailadresse, navn, alder, skole og hvilket kor du søger ind i.
 • Til sidst trykker du 'overfør'. For at kunne overføre skal du bekræfte din mailadresse. Når du har gjort dette, sendes videoen.
 • Du modtager snarest (op til 1 uge) herefter en mail fra Korskolen om, at vi har modtaget din videoprøve.
Ved spørgsmål kontakt Korskolens producent Kathrine Søndergaard på kathp@mariagerfjord.dk eller på 40108247.