Skip to the content

RYTMISK KORLEDERSTÆVNE 

6.-8. NOVEMBER 2020

Mariagerfjord Korskole er anekendt for deres særlige tilgang og metoder til rytmisk korledelse af børn og unge, og nu kan du opleve metoderne på tæt hold og få inspiration til at arbejde inspirerende og motiverende med børn og unge.

På korlederstævnet møder du tre førende instruktører inden for feltet, og du vil opleve workshops både som deltagende sanger, og når du overværer øvesessioner med Korskolens kor og korledere.

På stævnet er der tid til at fordybe sig, at netværke og samtidig at hygge sig med de andre deltagere. Vi byder velkommen med et brag, når Korskolens flagskib Mariagerfjord Pigekor går på scenen.

Weekendstævnet henvender sig bredt til alle korledere og dirigenter i bl.a. folkeskolen, kirker, gymnasier og musikskoler, som har interesse i rytmisk korledelse af børn og unge.

WORKSHOPS


INDSTUDERING, LEG OG FLOW FOR DE YNGSTE

LØRDAG KL. 9.30 - 12.00  |  Maj-Lis
Kom helt tæt på arbejdet med piger i alderen 3.-5. klasse fra Korskolens aspirantkor Mariagerfjord Spirekor.
Maj-Lis starter ud med korets opvarmningsøvelser og gennemgår og viser indstuderingsmetoder, som virker for pågældende aldersgruppe, med målet at optimere indlæring og kompetencer hos den enkelte sanger; sangerkropsøvelser der passer til alderen, indstuderingslege samt eksempler på flow-indstudering.
Workshoppen vil både bære præg af gennemgang af øvelser og spørgsmål fra deltagere, men også længere forløb, hvor ovenstående bliver vist i praksis med koret, som det foregår til en almindelig øvegang.

 

ENERGI PÅ BANEN - PERFORMANCETIPS TIL RYTMISKE UNGDOMSKOR

LØRDAG KL. 9.30 - 12.00  |  Christian
Hvordan får man sine korsangere til at shine på scenen, så de kommer ud over scenekanten? Og hvordan
understøtter du, at dine korsangere forstærker musikkens udtryk med et autentisk og dynamisk kropssprog?

Du præsenteres for metoder, hvor der arbejdes med at styrke sangernes bevidsthed om deres kropssprog og en tydelig fortolkning af musikken. Gennem interaktion, leg og skuespil får sangerne en dybere forståelse for en autentisk brug af stemmen og kroppen. Mariagerfjord Pigekor medvirker som øvekor.

 

DEN FEDE KLANG OG GROOVE

LØRDAG KL. 13.00 - 17.30 + SØNDAG KL. 9.30 - 12.00  |  Line
De to workshops har begge dage to fokusområder:

1: Klangdannelse og stemmeteknik – bl.a. med fokus på forskellene mellem såkaldt rytmiske og klassiske klangidealer og med en sund og holdbar sangteknik for øje.
2: Rytmik og Groove - hvordan arbejder man med de rytmiske lag i musikken, og hvordan man får man musikken til at groove/ swinge? Her skal vi bl.a. have kroppen i gang; rytmen sidder i kroppen.
Undervisningen er en blanding af teori og konkrete metoder og øvelser, som du kan tage med hjem og bruge i korarbejdet.

Lørdag er Mariagerfjord Pigekor øvekor, og her oplever du, hvordan metoderne kan bruges i praksis, når man anvender dem på et konkret korarrangement.
Søndag vil du og de andre deltagere selv være øvekor – på den måde mærker du på egen krop, hvordan stemmeteknikkerne og de rytmiske øvelser og metoder opleves.

INSTRUKTØRER

LINE GROTH

Line Groth underviser i korledelse og arrangement på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun selv er kandidat med speciale i rytmisk sang og korledelse.

Line Groth er fast arrangør i det verdensberømte rytmiske kor, Vocal Line, hvor hun i over 10 år var sanger og medleder.
Hun synger desuden i den prisvindende elektroniske vokalgruppe, Postyr, som har mange udgivelser og priser bag sig – bl.a. en amerikansk CARA Award for Bedste Europæiske Album med albummet, Paper Tiger.

Line Groth er en af landets mest efterspurgte workshopinstruktører indenfor kor og vokalmusik, og hun er kendt som en engageret og inspirerende underviser.

MAJ-LIS HOFFER HENRIKSEN

Maj-Lis Hoffer Henriksen er ansat i Mariagerfjord Korskole, som med sine 16 kor i flere
aldersgrupper og niveauer er en af de førende rytmiske korskoler i Europa.

Maj-Lis underviser Mariagerfjord Minispirekor og Spirekor. Derudover varetager Maj-Lis breddedelen af arbejdet i korskolen, som rummer folkeskolekor, lungekor og rytmisk voksenkor. Maj-Lis er udover sine kor i korskolen dirigent for Gospelkoret KOINONIA i Aarhus.

Maj-Lis er Cand. Mag fra Københavns Universitet med Musikvidenskab som hovedfagog Religionsvidenskab som sidefag. Gennem de sidste 8 år har hun ligeledes arbejdet idybden med Anne Rosing-Moden indenfor sang, hvilket hun bruger i sin dagligdag.

CHRISTIAN FRIS-RONSFELD

Christian Fris-Ronsfeld er kunstnerisk leder af Mariagerfjord Korskole, hvor han er dirigent for de rytmiske elitekor Mariagerfjord Pigekor, Juniorkor, Drengekor og Juniordrengekor.

Ved siden af sit arbejde i Korskolen leder han sammen med sin kone Tine Fris-Ronsfeld det prisvindende landshold for rytmisk ungdomskor Syng Selected. Christian er en efterspurgt instruktør på korevents i Europa og USA. Derudover er han bestyrelsesmedlem i Aarhus Vocal Festival (AAVF).

Christian har en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium i Rytmisk Korledelse, Rytmisk Sang og Hørelære og er uddannet gymnasielærer i musik fra University of Music i Freiburg/Tyskland.

PROGRAM

14:00 - 17:30 Check in på Hotel Amerika
17:30 - 17:45 Ankomst på Kulturskolen
17:45 - 18:30 Aftensmad på Kulturskolen
18:30 - 19:30 Icebreakers - så er vi igang
20:00 -21:00  Koncert med Mariagerfjord Pigekor
21:00 Hygge på Hotel Amerika
08:00 - 09:00 Morgenmad på Hotel Amerika
09:30 - 12:00 Workshop på Kulturskolen
12:00 - 13:00 Frokost på Kulturskolen
13:00 - 17:30 Workshop på Kulturskolen
19:00 Festmiddag på Hotel Amerika
08:00 - 09:00 Morgenmad på Hotel Amerika
09:30 - 12:00 Workshop på Kulturskolen
12:00 - 13:00 Frokost på Kulturskolen
13:00 - 14:30 Afslutning på Kulturskolen
14:30 Tak for denne gang

PRAKTISK INFO

Pris inkl. overnatning: 3000 kr.
Forplejning: 2 x morgenmad + 2 x frokost + 2 x aftensmad (hvoraf det ene er festmiddag på Hotel Amerika)

Pris ekskl. overnatning: 1650 kr.
Forplejning: 2 x frokost + 2 x aftensmad (hvoraf det det ene er festmiddag på Hotel Amerika

Med i prisen, både ved overnatning og uden overnatning, er 5 korarrangementer, som du kan tage med hjem og benytte i egen undervisning.

Indkvartering sker på Hotel Amerika - Amerikavej 48, 9500 Hobro.
Det er et 5 stjernet hotel beliggende i smukke omgivelser i Østerskoven, 9500 Hobro.

Alle workshops foregår på Mariagerfjord Kulturskole - Christiansgade 1, 9500 Hobro.

Det primære fokus på stævnet er korledelse af ligestemmigt pigekor for både både børn og unge.
Om søndagen får du mulighed for at afprøve metoderne som sanger i et SATB kor.

TILMELDING

Tilmelding til Rytmisk Korlederstævne skal ske senest d. 1/9-2020

Betaling af det fulde beløb skal ske ved tilmelding. 

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Korskolens Korproducent:
Kathrine Søndergaard Pedersen
kathp@mariagerfjord.dk / tlf. 40108247

Mariagerfjord Korskole gør opmærksom på, at der i forbindelse med Covid-19 situation, kan blive udstedt retningslinjer eller påbud fra Mariagerfjord Kommunes direktion, der har den konsekvens, at Korlederstævnet ikke kan afholdes. Ved et sådant tilfælde bliver pengene for stævnet returneret.
 

Bliver du forhindret i at deltage i stævnet skal afbuddet falde senest d. 15. september 2020. Sker aflysningen herefter refunderes pengene ikke.