Skip to the content

Syng med i vores Drengekor!


Elsker du at synge, og har du lyst til at synge sammen med andre drenge? Så syng med i vores drengekor og bliv en del af vores Korskole. Du behøver ikke at kunne læse noder eller have gået til kor før. Du skal bare elske at synge!

Hvis din stemme er gået i overgang, så kan du søge ind i Drengekoret. Hvis din stemme endnu ikke er gået i overgang, så kan du søge ind i Juniordrengekoret.

Hvem er vi?
Mariagerfjord Drengekor synger rytmisk kormusik, sange som du sikkert kender fra radioen.

Vores kortimer er fyldt med sang, fællesskab og seriøst arbejde, og vores kortræning er baseret på mottoet: Det skal være fedt at være her! Mariagerfjord Korskole har 2 drengekor, Mariagerfjord Drengekor (12/13-20 år) og Mariagerfjord Juniordrengekor (8-12/13 år) og de mødes hver mandag. Først synger Juniordrengekoret alene en time, så sammen med Drengekoret en time, og derefter synger Drengekoret en time alene.

Koret har ca. 6-10 koncerter pr år. Udover koncerter kan en sæson for Drengekoret f.eks. indeholde indspilning, musikvideoproduktion eller sociale arrangementer.

Øvetider
Drengekor: Mandag kl. 17:40-20:15

Optagelse i elitekor

I Mariagerfjord Korskole har vi ambitiøse kor for både drenge og piger fra 0. klasse til 20 år. 

Korene afholder mange årlige koncerter, og du skal derfor have lyst og tid til at rejse rundt og optræde. Det er dernæst vigtigt, at dine forældre/værger bakker dig op i din deltagelse i koret.

Du skal have en god sangstemme og have lyst til at fordybe og dygtiggøre dig inden for rytmisk korsang, rytmetræning og teori. Du skal også have lyst til at synge med andre sangere fra hele Mariagerfjord Kommune. Du behøver ikke være en dygtig nodelæser for at søge ind; mange går rundt med et sangtalent, de slet ikke har opdaget.

I år kan du vælge enten at indsende en video, eller at tilmelde dig en fysisk optagelsesprøve, der finder sted på Mariagerfjord Kulturskole i Hobro. Uanset hvad du vælger, så skal du tilmelde dig via nedenstående link. Herefter modtager du mere information om selve prøven. Prøven finder sted mandag d. 17. juni.

Der er tilmeldingsfrist onsdag d. 12. juni.

Tilmelding til optagelsesprøve

Fysisk optagelsesprøve

Til den fysiske optagelsesprøve starter vi med en hyggelig snak om hvorfor du gerne vil søge ind i koret.

Herefter skal du synge 2 forskellige sange. Den ene sang skal du selv vælge og du skal synge uden akkompagnement. Den anden sang du skal synge skal du vælge mellem ”Halleluja” og ”Under Stjernerne på Himlen” og du skal synge vers 1 og omkvæd. (Links til musikfilerne finder du under video-optagelsesprøver)

Hør Christian fortælle om Drengekoret
Hør Christian fortælle om Drengekoret

Video-optagelsesprøve

Du kan indsende en videoprøve i stedet for at deltage i en fysisk optagelsesprøve.

Uanset hvad du vælger, så skal du tilmelde dig via ovenstående tilmeldingslink senest onsdag d. 12. juni. 

Nedenfor kan du læse om optagelsesproceduren, og hvordan du indsender din video. 

Hvordan indsender man en video?

Step 1: Sådan optager du din video

 • Videoprøven skal optages med en telefon/Ipad eller lignende.
 • Du skal få en til at optage dig, eller stille kameraet så det optager ca. 1 meter fra dit ansigt, så man kan se dig fra under brystet og hele hovedet.
 • Vær opmærksom på, at vi kan se dig og at der ikke er modlys. Husk at optage et sted, hvor lyden af din sang ikke forstyrres af baggrundslyde.
 • Du skal bruge et andet device (evt. iPad, telefon, PC)  til at afspille backtracket (lydfil). Vi skal kunne høre dig synge tydeligt i forgrunden og backtracket skal høres længere i bagrunden.
 • Når du skal synge din prøve skal du synge 2 forskellige sange. Den ene skal du selv vælge og du skal synge uden akkompagnement og backtrack (Udpluk af sangen må ikke vare mere end 1-2 min). Den anden sang du skal synge skal du vælge mellem ”Halleluja” og ”Under Stjernerne på Himlen”. Backtrack-musikken til sangene, som du kan synge med på finder du på linkene nedenfor. Du skal synge vers 1 og omkvæd.
 • Videoprøven skal være 1 lang film og må ikke klippes op – pyt med at der er pauser, når du skal starte musikken osv. 

 

HENT LYDFIL 1: HALLELUJAH HENT LYDFIL 2: UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN
HENT SANGTEKST 1: HALLELUJAH HENT SANGTEKST 2: UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN

 

Step 2: Det skal du gøre i videoen

 • Du skal starte med at fortælle hvad du hedder og hvilket kor du søger ind i. Fortæl herefter kort om hvorfor du gerne vil synge i koret
 • Først starter du med at synge den selvvalgte sang uden backtracket og herefter synger du vers 1 og omkvæd af enten ”Halleluja” og ”Under Stjernerne på Himlen”. 

 

Step 3: Sådan sender du din video

 • Når du har din videoprøve klar, klikker du ind på WeTransfer. Du klikker på ”tilføj dine filer” og uploader din video.
 • Du sender den til kathp@mariagerfjord.dk og så du taster din egen e-mail ind i feltet nedenunder. 
 • I beskedfeltet skal du skrive mailadresse, navn, alder, skole og hvilket kor du søger ind i.
 • Til sidst trykker du 'overfør'. For at kunne overføre skal du bekræfte din mailadresse. Når du har gjort dette, sendes videoen.
 • Du modtager snarest (op til 1 uge) herefter en mail fra Korskolen om, at vi har modtaget din videoprøve.
Ved spørgsmål kontakt Kunstnerisk Leder Christian Fris-Ronsfeld på crons@mariagerfjord.dk eller på tlf. 20115493.